Registrera anmälningar

Här registreras alla anmälda tävlingsdeltagare. Klicka på knappen "Registrera" så kommer en dialogruta upp.
Välj namn i listan eller skriv in om namnet saknas. Förening kommer upp automatiskt när namn i listan väljs. Ändra i föreningsrutan om inte rätt förening kommer upp.
Välj gren i listan. Endast förregistrerade grenar kan väljas.
Du kan också skriva in startnummer i dialogrutan. Om man använder en obruten nummerserie går det dock både snabbare och lättare att lägga in numren i efterhand med hjälp av knappen "Numrera". Markera då någon ruta på första inregistrerade raden, klicka på knappen "Numrera", och alla deltagare får startnummer från 1 och uppåt. Om någon annan nummerserie skall användas så skriver du det första numret i rätt kolumn på första raden och klickar på "Numrera".
Observera att startnummer krävs av programmet även om nummerlappar inte kommer att användas i tävlingen.
Klicka på "Registrera" så införs klass/gren, namn, förening, m.m. på första lediga rad. I första kolumnen införs automatiskt en grenkod som inte får ändras. Stäng dialogrutan via x-et när du är klar.
Det är viktigt att anmälningarna registreras via dialogrutan även om det är möjligt att skriva direkt. Om man registrerar fel så stänger man dialogrutan, markerar den felaktigt registrerade raden och klickar på "Ta bort".
Med hjälp av knappen "Sort klubb/namn" kan deltagarna sorteras i bokstavsordning per förening. Det kan vara lämpligt innan man använder den automatiska numreringsfunktionen.